HOE WERKT AIRCONOMY DAN?

Met Airconomy® legt u de basis voor een comfortabel binnenklimaat. Airconomy® is een combinatie van vloerverwarming en gecontroleerde luchttoevoer. Een slimme combinatie van verwarmen, ventileren en koelen in één vloersysteem. 

 

De milde stralingswarmte maakt vloerverwarming onbetwist tot de meest aangename manier van verwarmen. Nadeel van traditionele vloerverwarming is dat het traag reageert. Airconomy® reageert veel sneller. Airconomy® verwarmt de vloer zowel via het warme water dat door de vloerverwarming stroomt als door de verwarmde lucht die onder de vloer doorvoert. Door de verwarmde lucht te vervangen door gekoelde lucht, kan de vloer snel worden afgekoeld als deze te veel warmte afgeeft. Zo kan de vloer sneller reageren op gewenste temperatuurwijzigingen.

Bij hoge temperaturen kan het systeem probleemloos koelen. Er stroomt dan gekoeld water door de vloerverwarming en de toevoerlucht die onder de vloer doorgaat wordt gekoeld. De vloerroosters bevinden zich voor de raampartijen, zodat de aangevoerde gekoelde lucht direct de hitte afvangt. Dat zorgt voor een effectief resultaat. Afhankelijk van de andere installatieonderdelen kan de toegevoerde lucht ook ontvochtigd worden, waardoor nog meer comfort wordt ervaren op warme dagen.

De klimaatvloer zorgt voor een constante aanvoer van verse buitenlucht, die naar wens verwarmd of gekoeld is. Doordat de lucht aangevoerd wordt vanuit de vloer verspreidt deze zich gelijkmatig en zonder tochtverschijnselen door de ruimte. Bovendien zijn de vloerroosters aantrekkelijk vormgegeven en verkrijgbaar in alle kleuren, zodat ze naadloos opgaan in uw interieur. De verbruikte lucht wordt via warmteterugwinning ingezet om de aangevoerde buitenlucht voor te verwarmen.


ZEER ENERGIEZUINIG

De klimaatvloer wordt altijd gecombineerd met een warmte-terugwin-unit (WTW). De WTW zorgt ervoor dat de frisse buitenlucht wordt gefilterd. Deze verse buitenlucht wordt voorverwarmd door de warmte van de afgezogen lucht uit de ruimte, zonder dat de luchtstromen met elkaar in aanraking komen. Hiermee kan een rendement van meer dan 90% worden behaald.

 

Daarnaast is de Airconomy® klimaatvloer een laagtemperatuursysteem. Dat betekent dat er lagere aanvoertemperaturen nodig zijn om de gewenste temperatuur in de verblijfszone te bereiken. Omdat de toegevoerde lucht rechtstreeks langs de vloerverwarming c.q. vloerkoeling stroomt, werkt de vloer als naverwarmer of -koeler. Een mooie energiebesparing, die u terugziet op de energieafrekening.