DE VOORDELEN VAN AIRCONOMY

De optimale samenwerking van verwarmen, ventileren en koelen in één vloersysteem biedt veel voordelen. Airconomy® maakt daarbij gebruik van de nieuwste technische inzichten en combineert deze met gebruiksgemak en oog voor design. Zodat u op alle gebieden een optimaal comfort ervaart.

 

1. Tochtvrije ventilatie

Airconomy® zorgt voor een constante toevoer van verse lucht. Doordat de lucht al voorverwarmd of gekoeld is én met een lage luchtsnelheid wordt aangevoerd, zijn er geen tochtverschijnselen. U ervaart een aangenaam binnenklimaat.

 

2. Absoluut stil

De fluisterstille werking van de ventilatie vergroot het comfort, of de ruimte nu bewoond is of als werkplek wordt gebruikt.

De geluiddempende werking van de AIRCONOMY®-systeemmodule is bevestigd door het Duitse Fraunhofer Institut in Stuttgart.

 

3. Koeling in de zomer

Bij hoge temperaturen laat Airconomy® gekoeld water door de verwarmingsslangen in de vloer stromen. Volgens het principe van stille koeling wordt warmte zo over de vloer afgevoerd. Afhankelijk van de overige installatieonderdelen kan de gekoelde toegevoerde lucht ook ontvochtigd worden, zodat een nog comfortabeler klimaat ontstaat.

 

 

4. Ideale verdeling van frisse lucht

Naar keuze stroomt warme of gekoelde verse lucht de ruimte binnen. Alvast aangenaam op temperatuur gebracht. De vloerroosters maken een tochtvrije en optisch aantrekkelijke luchttoevoer mogelijk. Via een afvoersysteem wordt de verbruikte lucht naar de warmteterugwinning gevoerd om de vers aangevoerde frisse buitenlucht voor te verwarmen.

 

5. Flexibele inrichting

Airconomy® is grotendeels onzichtbaar in de vloer geïntegreerd. Daardoor is een vrije en flexibele inrichting van de ruimte mogelijk.

 

6. Absoluut hygiënisch

Hoewel Airconomy® volledig in de vloer zit en daardoor vrijwel onzichtbaar is, kan het systeem probleemloos worden gereinigd. Het systeem is gecertificeerd door het Duitse Hygiëne-Instituut in Gelsenkirchen.

 

7. Eenvoudig te bedienen

Met thermostaat of afstandsbediening zit u met één klik op een aangename temperatuur. Op verzoek is integratie in de automatisering van het gebouw mogelijk.

 

8. Tien jaar garantie

Airconomy® staat voor gedegen en beproefde systeemtechniek, die al decennialang zijn kwaliteit en betrouwbaarheid in de huistechniek heeft bewezen. Daarom biedt Airconomy® een systeemgarantie van tien jaar.

 

9. Laag energieverbruik

Dankzij de warmteterugwinning en de lage aanvoertemperatuur is het energieverbruik zeer laag. Bovendien is ventilatie met open ramen niet meer nodig, waardoor geen energie onnodig verloren gaat en u geen last meer heeft van tochtverschijnselen. ’s Zomers kan het gebouw zonder problemen extra worden gekoeld.

 

10. Temperatuurregeling op maat

De temperatuur kan in elke ruimte individueel worden ingesteld.